Tisztelt Békés Megyei Szerkesztők

Sokan megkérdik tőlem, hogy ki áll egy ilyen portálhálózat mögött? Ki finanszírozza a Pólus Médiahálózatot, mint kezdeményezést? Kitől kapjuk a pénzt?

És válaszolnom kell, mert válaszolnom illik. Mert a válaszomban benne van valami olyan emberi értékrend, amiről egy ideje elfelejtkeztünk. A közösség érték rendszere. Az összefogás értékrendszere, amivel úgy indultunk neki ennek a portálhálózatnak, mint magára hagyott ember a sötét éjszakának.

És láss csodát. Lassan kialakult egy szerkesztői gárda. Kialakult egy kemény mag, aki hisz abban, amit csinál, aki bízik abban, hogy lassan lassan mindennek beérik a gyümölcse, ami lassan már eredményekre is adott precedenst. Hiszen a portálhálózat köré lassan egy könyvkiadói és terjesztői hálózat is becsoportosult.

Erőnk napról napra növekszik. Minden egyes feltöltött cikkel erősebbek vagyunk. Minden egyes portállal és minden egyes szerkesztővel közelebb lépünk a vezető médiaorgánum megnevezéshez. Ehhez persze minden szerkesztőnkben benne kell legyen a kurázsi, hogy csak azért.

Mindenki ajánl egy újabb embert, és minden újabb ember ajánl újakat, akik településről településre lassan behálózzák, az országot. Ha belegondolok abba, hogy egy év múlva mekkora erőként tudunk erkölcsi, gazdasági és morális erőként fellépni, megfordul a fejembe az, hogy talán egy politikai szervezetet alapítsunk.

De nem! Nekünk nem ez a célunk!

Az a célunk, hogy azoknak az embereknek, akik szerkesztőként tevékenykednek nálunk, hosszú távon egy olyan lehetőséget teremtsünk, amely akár mellékkeresetként is, de pénzt hozhat a konyhára.

Hamarosan egy országjáró körútra indulok, hogy azokkal a szerkesztőkkel, akik építeni készülnek ezt a médiahálózatot elbeszélgessek és elmeséljem nekik, hogy miből is lesz pénzünk, gázsink, pengőnk, ha úgy tetszik jövedelmünk.

Éppen ezért arra kérek minden munkatársat, hogy a még üres településeket (ahol nincs szerkesztőnk) próbálja megszólítani és hozni magával onnan egy embert. Hiszen az első dolog az, hogy megtanuljunk járni. Aztán pedig következhet a hosszútávfutás.

Addig is kitartó munkát kívánok nektek és sok sikert a hálózatunk építésében. Teremtsük megy együtt saját munkahelyünket.

Még hatan vagyunk, de holnap lehetünk akár hatvanan is! Holnapután mindenütt ott leszünk!