Egy aktív civil szervezet Békésen

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület 2012. április 27-én tartotta évi rendes közgyűlését. A 23 éves egyesület a város egyik legaktívabb civil szervezete. Céljaik között szerepel a kulturális tevékenység, a kulturális örökség megóvása, műemlékvédelem, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység.
Évenként márvány dísztáblát adományoznak azoknak, akik eredeti formájában állítják helyre épületük homlokzatát.  2011-ben a Gúti  Család - Békés, Petőfi u. 25. - épület részesült az elismerésben. 75 évvel ezelőtt itt jött létre Békés negyedik patikája a Diadal patika. Az egyesület elnöke elmondta, hogy felejthetetlen esemény, és meglepetés volt a leszármazottaknak, az Ovádi családnak. 
Az egyesület sikeres pályázatokat tudhat maga mögött, és a jövőben is folytatni kívánják ezen tevékenységüket. Az Egyesület elnöke elmondta, hogy szeretnék ha minél több fiatal csatlakozna hozzájuk, várják azokat, akik egyetértenek az egyesület céljaival, képesek azonosulni azzal, s városuk szebbé, jobbá tételéért képesek együtt gondolkodni a szervezet tagjaival.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések