Hamarosan indul a „Békéscsabai Szabó Pál téri Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” című, KEOP-5.3.0/A/09-2010-0064 azonosító számú projekt keretében megvalósuló Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény épületenergetikai korszerűsítése.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében a KEOP-5.3.0/A kódszámú „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése” című pályázat segítségével hamarosan megújul a békéscsabai Szabó Pál Téri Általános Iskola.

A közel 300 millió forint összköltségű pályázat célja hogy az iskola épülete energiahatékonyságát, energiatakarékosságát fokozzák. A Lencsési lakótelep központjában fekvő, több mint harmincéves múlttal és hagyományokkal rendelkező nyolc évfolyamos általános iskola épületének komplex energetikai fejlesztésnek támogatásával kapcsolatos szerződéskötésre 2011-ben került sor.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően a munkaterület áprilisban kerülhet átadásra a kivitelezőnek, a munkálatok ezt követően azonnal megkezdődnek, a felújítás befejezése a 2012 augusztusára várható.

A projekt összköltsége 293.595.677,- Ft. Az Európai Uniótól, a Kohéziós Alap finanszírozásával elnyert támogatás összege 226.978.818,-Ft.

A beruházás keretében az épületek hő technikai adottságait javítják, és a hő veszteségét csökkentik, sor kerül utólagos hőszigetelésre, nyílászáró cserére is. Az intézmények fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereit is korszerűsítik a KEOP-5.3.0/A-09-2010-0064 azonosító számú „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése” című pályázat segítségével.