A lebontott Hotel Alföld helyén épül Orosháza új közösségi tere, ahol a napokban egy 1800 éves gyerek csontjaira leltek építkezési munkálatok közben.
A leletet Rózsa Zoltán régész,az orosházi Szántó Kovács János Múzeum igazgatója tárta fel szombaton.  A sír szarmata-kori lehet, erről árulkodik az akkori szokások szerint, észak-dél irányban tájolt sír elhelyezése. Az ékszerek alapján pedig valószínűsíthető, hogy a csontváz egy kislányé.
A főtér helyén korábban nem csak a Hotel Alföld, hanem az Alföld Szálló és egy katolikus templom is állt. Így az épségben maradt sír feltárása nagy szerencse. A jelenlegi evangélikus templom környékén szarmata telep és temetkezési hely volt, így valószínűleg ez a sír is ahhoz a területhez köthető. A leleteket az orosházi múzeumba szállították.

Orosháza főterének építése nagyjából egy hónapja zajlik, a nagyszabású látványterv alapján a város arculatát jelentősen meghatározza majd. A 23 ezer négyzetméter területre 7000 négyzetméter zöld felületet terveznek 946 fa és cserje kiültetésével. Mindemellett vízbázisú főtéri látványosságot is kialakítanak 128 vízköpő segítségével. A főtér szabadtéri rendezvényeknek is helyet adhat a jövőben, hiszen egy mintegy 900 ember befogadására alkalmas térkővel burkolt területet építenek ki. 


A beruházás befejezési ideje várhatóan 2013. november 30.