Harminchatodik alkalommal is - BÉTAZEN

2012-ben harminchatodik alkalommal rendezik meg a Békés-Tarhos Zenei Napok rendezvénysorozatot.    A méltán rangos zenei eseménynek a kezdetekben a tarhosi  Wenckheim-kastély, míg az utóbbi években már a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a szintén békési Református Műemléktemplom ad helyet.
A Tarhoson levő Zenepavilonban, 1946-ban Gulyás György szervezésében énekiskola nyílt és a települést országos hírűvé tette. A zenepalotát 1952-ben és 1953-ban 3,5 millió forintos beruházással építették, s Kodály Zoltán jelenlétében adták át rendeltetésének. 1954-ben megszüntették az iskolát és helyébe gyógypedagógiai intézetet létesítettek.Ma üresen, elhanyagoltan áll a jobb sorsra érdemes, kiváló akusztikájú épület.
Az idei BÉTAZEN programsorozat időpontja 2012. június 17 és július 1.
A nyitóhangversenyen június 17-én 19,00 órai kezdettel a Kodály Filharmonikusok és a Debreceni Kodály Kórus szereplésével veszi kezdetét a zenei programsorozat.
A zenei repertoár igen széles, így megtalálható a népzene, néptánc, orgonahangverseny mellett az operett és a musicalek világa is. A híres debreceni Kodály Filharmonikusok és Kodály Kóruson kívül nem kisebb nevek találhatók meg a fesztivál szereplői között, mint a békési kötődésű Sebestyén Márta énekes, Andrejszki Judit barokkénekes, Vojtek Jan zongoraművész, Pálúr János orgonaművész, Kertesi Ingrid énekművész, Kékkovács Mara és Peller Károly színművészek, s még sorolhatnánk a teljesség igénye nélkül a számtalan híres fellépőt.
Aki kilátogat a zenei napok ideje alatt bármelyik hangversenyre, minden bizonnyal egy életre szóló zenei élménnyel lesz gazdagabb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések