Egyesek húspiacnak nevezik, mások túl személytelennek tartják, vagy azt hiszik, csak egyéjszakás kalandokat lehet találni egy-egy társkereső oldalon.
Másrészt pedig sokkal egészségesebb és valóságosabb az életben ismerkedni, mint interneten keresztül. Az internetes hódítónak vagy hódítottnak nincs arca, kisugárzása, csak képei (jó esetben), és néhány jellemző róla – mint egy ruhán lévő címkén. Sok a hazugság, kevés az  igazi visszajelzés, és ha eltűnik, meg sem lehet találni, így egy ideálkép törhet össze.
Sok az érzelmi sérült, akit becsaptak, kihasználtak, és ráadásul túl nagy számban. Ráadásul a levélküldők többsége sablonokat halmoz fel, nem ritkán olyan dolgokra kérdez rá, ami a másik számára sértő – hiszen arc és név nélkül bármit meg lehet tenni.

Ám azok számára, akik régóta magányosak, ez is egy lehetőség. Az életben is találkozhatnak olyannal, aki átveri őket, vagy régóta ismerik, és mégis csalódniuk kell benne. Talán ez még jobban fáj, mintha egy arctalan idegen verné át az embert.
És egyébként sem kell hetekig, hónapokig levelezni – ha van rá lehetőség, minél előbb személyes találkozót kell kérni, mert internetes bátorság és remény ide vagy oda – azért mégiscsak négyszemközt dől el minden, valódi arccal és kisugárzással. Sokan félnek a várható csalódástól. Vagy attól, hogy bennük csalódnak, ez önbizalomhiányra utal, és az esetleges korábbi, párkapcsolati kudarcok következménye. Vagy attól, hogy ők csalódnak valakiben, akiben monitoron keresztül álmaik párját látták.

Egyébként pedig annak, hogy valaki megtalálja a párját egy internetes társkereső oldalon keresztül, ugyanannyi esélye van, mint megtalálni bárhol máshol. Csak fontos, hogy nyitott szemmel járjon az ember, és ne csak az internetet böngéssze, hanem járjon el szórakozni, ismerkedni, legyen nyitott az emberek felé, mosolyogjon sokat.

Olyan is akad persze, aki idő hiányában nem tud eljárni sehová, leköti a munka vagy csak túlságosan félénk, így interneten kívül nem ismerkedik máshol. Ráadásul sokkal kényelmesebb és egyszerűbb megírni egy levelet, mint valakit leszólítani az utcán vagy egy szórakozóhelyen.
Pozitívum még, hogy be lehet állítani a paramétereket, a régiót, az életkort, hogy milyen színű legyen a kiválasztott haja, a szeme, de vannak ennél speciálisabb társkeresők is.

Akad például olyan oldal, ahol diplomások kereshetnek társat, így ha valakinek ez alap elvárás, nem is kell más oldalra tévednie, célirányosan kereshet. Létezik keresztény társkereső is, társkereső 50 év felettiek részére, homoszexuálisok számára, vagy nemzetközi társkereső külföldieknek, illetve külföldön élő magyaroknak. Speciális társkereső még a Ronda Randi, ahol előnytelen külsejű emberek kereshetnek párt maguknak, és ahol a „nekem a belső értékek számítanak” sablonszöveg valóban találó lehet.

A lehetőségek tárháza nagy, így ha valaki már régóta egyedül van, vagy csak ismerkedni szeretne, felkeresheti az oldalak valamelyikét.
Ez csupán egy lehetőség, és ki tudja, talán épp itt találja meg valaki a párját.
A kimutatások szerint az internetes társkeresés népszerű ugyan, de leginkább azon férfiak körében, akik félnek odamenni a nőkhöz. Az esetek elenyésző százalékában alakul ki hosszú távú kapcsolat, még ritkábban házasság, de az oldalakon nem egy sikertörténet olvasható, mutatva ezzel azt, hogy természetesen akadnak kivételek.