Mi magyarok nagy lovasnemzet vagyunk, bár lassan elfelejtjük hogyan is kell felülni egy lóra, és könnyen előfordulhat hogy átesünk a túl oldalára. Érzem én ezt egy egy intézkedésnél, sorolhatnám vég nélkül , amikor a nagyobb gondok felett elsiklunk, és valami apró problémát felnagyítunk, és vehemensen nekilátunk sokkal nagyobb intézkedéseket hozni, mint amekkorát igényelne. És most mégsem ezekről szeretnék írni, bár részben kapcsolódik a téma. Szeretném jelezni hogy nem akarok senki ellen és senki mellett állást foglalni, csak a benyomásaimat írom le. Dohányzók, és nem dohányzók. Drákói megszorítások születtek a dohányzókkal szemben.
Értem én az egészség megőrzést, és a felelősségvállalást, meg mindent. Én is utáltam ha lépten- nyomon a képembe fújták a füstöt, vagy a hátamba nyomták a csikket egy egy tömeges várakozás , vagy népünnepély alkalmával. Én is utáltam ha a szórakozóhelyen nem láttam a partneremet, mert vágni lehetett a füstöt. Nagyon helyesen kitalálták a dohányzó és nem dohányzó részeket. Ez teljesen emberbarát, hiszen oda ülök, ahová a kedvem tartja, és nem kell rákényszerülnöm hogy mások füstjét szívjam, de ha meg másképp döntök, ahhoz is jogom van. És most mi van? Mi emberek gyarlók vagyunk, és igen vannak olyanok is, akik tiszteletben megőszült elismert tagjai a társadalmunknak, és mindenhonnan ki vannak üldözve csak azért, mert dohányoznak. Ki kell állni a sarokra, mint egy megbélyegzett embercsordának, pellengérre, tele bűntudattal, "igen én vagyok ide üldöztek szégyellem  is magam hogy dohányzok" .
Én ezt diszkriminációnak érzem. A felnőtt ember tudja mit cselekszik, és sarokba állítással  nem hiszem hogy meg lehet győzni a cselekvése helytelenségéről. Nem büntetni kellene, hanem megfelelő keretek közé szorítani.
Annak idején a munkahelyeken is voltak dohányzó helyiségek kijelölve, a szórakozóhelyek is invesztáltak az elkülönítésbe, elszívó berendezésekbe, ez már nulla befektetés lenne. A pedagógiai intézetek, egészségügyi létesítmények közelében egyetértek a tiltással, de a többivel ???
Nem lehetne megtalálni azt a középutat, ahol senkit nem károsítva, megalázás nélkül dönthetnénk merre tovább? PÉ