A Mezőhegyesen immár 26 éve jelen lévő ITF. Taekwon-do képviseletében a Platán Sportegyesület sportolói 2012-ben sem kezdték rosszul az évet – tudta meg lapunk Mráz Tamás IV. danos ITF. Taekwon-do Mester-Instruktortól, a Mezőhegyesi Platán Sportegyesület vezetőjétől.

A március 31-én Medgyesegyházán megrendezett Országos Diákolimpián a Platán Sportegyesület négy versenyzője indult, s mindannyian dobogós helyezést értek el.

Hajdú Gergely felnőtt férfi formagyakorlat kategóriában a 6-1. gupos övfokozatúak között második helyezést ért el, Janesz Patrik serdülő fiú formagyakorlat kategóriában a 9-7. gupos övfokozatúak között – több mint 20 induló között(!) – állhatott fel a dobogó második fokára, úgy hogy Patriknak ez volt élete első taekwon-dós versenye. Bombolya Martin gyermek fiú küzdelem kategóriában a –45 kg-osok között vitte el a pálmát, Kuka Norbert pedig a serdülő fiú küzdelem kategóriájában a +50 kg-osok között lett – szép versenyzéssel – harmadik helyezett.

A sportolók felkészülését az év elején nagyban segítette, hogy az ÁMK jóvoltából fűtött helyen, az ÁMK színháztermében tudták végezni edzéseiket.

– A következő taekwon-dós megmérettetés májusban, Hatvan városában lesz, ahol hat ország részvételével egy nemzetközi versenyen, nagyszámú versenyző között kell számot adni tudásunkról. Remélhetőleg a folyamatos munka és a nagy lelkesedés ezen a versenyen is meg fogja hozni a gyümölcsét, és ezen a versenyen is dobogós helyezéseket tudunk begyűjteni, ezzel is öregbítve Mezőhegyes és az itt taekwon-dózók hírnevét – mondta Mráz Tamás.

– Az egyesület egyébként folyamatosan várja a harcművészetek, a sportszerű küzdelmek, és az egészséges életmód iránt érdeklődőket, új és régi tagokat! – tette hozzá.