A minap a munkából hazafele tartva arra lettem figyelmes, hogy a békési görögkeleti templomnál emberek méricskélnek, terveznek a virágoskertben. Mint utóbb kiderült, virágokból készítik el az olimpiai ötkarikát, ezzel híva fel a lakosság és az átutazók figyelmét a hamarosan kezdődő londoni olimpiai játékokra, s arra, hogy a városnak nagyon fontos a sportélet mind a mai napig. 
A város szülötte, Kecskeméti Gábor kiváló békési testnevelő tanár, tornász, aki részt vett az 1936-os berlini olimpián, majd az 1952-es helsinki ötkarikás játékokon a magyar férfi tornász-válogatottat irányította. 1995-ben ebben a kis viharsarki településben csoda történt, hiszen Pankotai Gábor 24 esztendős fiatalember az egyetlen Békés megyei, aki  a városban is közkedvelt kajak-kenu sportágban világbajnoki címet szerzett. A németországi Duisburgban rendezett VB-n 200 m-en utasította maga mögé a teljes mezőnyt. A kajak négyes tagjai voltak: Bártfai Krisztián, Pankotai Gábor, Kajner Gyula, Páger Zoltán. A város lakói az emlékezetes eseményt kivetítőn nézhették, a hazatérő bajnokot tűzijátékkal fogadhatták.
Megkezdődött a visszaszámlálás az olimpiai játékokat illetően. Bízunk benne, hogy kicsiny országunkat képviselő sportolóinknak, sikerül minél több olimpiai aranyérmet begyűjteniük.