Az utóbbi időkben elég sűrűn hallani, hogy az Adóhivatal munkatársai mily módon cserkészik be gyanútlan „áldozataikat”, akik belefutnak a csapdába, és végül számlaadási kötelezettségüknek nem tesznek eleget. Hát igen, ilyenkor jön a borsos büntetés. Mind a munkavállaló, mind pedig a munkáltató köteles befizetni a kiszabott bírságot. Ez pedig rontja mindkettejük hírnevét. Te mit tennél olyan esetben, ha a munkáltatód „ergo” kötelez arra, hogy te, mint egy szolgáltató cég alkalmazottja ne adj mindenről számlát? Megírni, vagy „elfelejteni” megírni? Mit tehet ilyen esetben az ártatlan munkavállaló? Kockáztatja munkaviszonyát a vállalkozónál, vagy pedig egy lehetséges büntetéstől való félelem mellett eleget tesz a munkáltató akaratának?

Azt hiszem, ez utóbbi számlaadási kötelezettség elmulasztása elég jó „válóok” lehet. De akkor mégis mi lesz a munkavállalóval? Felmond, mert nem hajlandó efféle „játékba” belemenni és válik munkanélkülivé ki tudja mennyi időre? 

Te felmondanál? Vagy maradnál, és hagynád, hogy kizsigereljenek? Ha a Munkaügyi Bírósághoz fordulsz, kezdetét veszi az akár hónapokig tartó pereskedés, melyből Te biztosan nem jössz ki jól. A munkáltatód majd minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a lehető legrosszabbul szállj ki ebből a „buliból”. Nem létezik ideális megoldás ebben az esetben. Mi másnak is lehetne ezt nevezni, mintsem mókuskeréknek?
De mit is tudnánk tenni ennek megváltoztatására? Egyszerű, hétköznapi emberek vagyunk, nem pedig Isten. Személy szerint nem vagyok vallásos, de nem hiszek a véletlenben. Nincsenek véletlenek. Minden okkal történik.

Az elmúlt néhány évben rengeteg biztos megélhetést nyújtó munkahely megszűnt. A munkanélküliek száma jelentős mértékben megnőtt. Egy-egy állásajánlatra akár több száz pályázat is beérkezik, ilyen esetekben a munkáltató nem biztos, hogy végignézi az összes pályázó önéletrajzát. Ha szerencséd van, behívnak egy állásinterjúra, ami reményt ad ebben a kiszolgáltatott helyzetben. De a kedvencem: önéletrajz beküld, pár héttel később a visszajelzés: „Megtaláltuk a pozícióra legalkalmasabb személyt.” Honnan tudják, hogy pont ő a legalkalmasabb, amikor a többi jelentkezőnek esélyt sem adnak még egy interjúra sem? 

Ennél rosszabb már nem is történhet? Csak hozzáállás kérdése. És higgyétek el, a pozitív gondolatoknak igenis pozitív hatásuk van mindannyiunkra! Lehetsz akármilyen mélyen a gödörben, onnan csakis felfelé vezet az út. Csak hinned kell benne! Elhatározás kérdése.

„A világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” Albert Einstein

Bízzunk a legjobbakban!