Minden este történjen valami kulturális esemény Békéscsabán - ez a célja a Békéscsabai Jókai Színháznak, s ezért hívta életre a szarvasi „Vers a víz fölött" programsorozat sikere alapján a TeÁtrium sorozatot a színház udvarán. A program lényege, hogy esténként ingyenes verses, felolvasó estekre várnak mindenkit, s minden estnek egy-egy közéleti, ismert személy a házigazdája, aki hűsítővel, kóstolóval várja a betérő vendégeket. Ezúttal, augusztus 19-én, Szőke Pál kedvenc verseit hallgathatták meg a betérő vendégek, akiket Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és családja fogadott.

Zsúfolásig megtelt a TeÁtrium péntek este nyolc órára, a langyos nyári estén Szőke Pál Babits-díjas színművész mondta el kedvenc verseit, melyeket Nagy Erika nép- és műdalok előadásával színesített. 

A házigazda szerepében ezúttal Farkas Zoltán, Békés megye elnöke kínálta családja társaságában a vendégeket házi pogácsával, édességgel és innivalóval. 

S minthogy nem csak azért ismeri jól a kultúrát, mert a Jókai Színház korábban a megyei önkormányzat fenntartásában vált országosan elismert műhellyé, az estet kedvenc részletével, Was Albert Virágtemetés című első verseskötetének Előhangjával nyitotta meg.
„Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcséből, és a homok-szemcséket köddel kötötte össze ..."
S vajon miért nem dől össze egy homokszemcsékből épített oszlop? Vajon mit üzentek Szőke Pál tolmácsolásában Babits, Arany versei a ma emberének?
A TeÁtrium udvarán minden este üzennek a ma emberének nagyszerű költőink, íróink.