A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) által szervezett XI. Haditornán tizenkilenc, többségében középiskolás csapat versenyzett a fürjesi laktanya parkjában.

Az egész napos versenyre a békés megyei csapatok mellett, Csongrád és Bács-Kiskun megyéből is jelentkeztek a haditechnikára fogékony jó fizikumú diákok.


A haditornán íjászat, gránáthajítás, mezei futás, géppisztoly szét- és összeszerelés is a feladatok közt szerepelt, de elméleti feladatok is várták a mintegy 150 főből álló mezőnyt.


A verseny ideje alatt látványos bemutatókkal készültek a rendőrség motorosai és kommandósai, a büntetés-végrehajtási intézet, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem dolgozói is. A rendőrség sátránál KRESZ-teszt és kerékpáros ügyességi feladatok is várták a diákokat.


Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt „gulyáságyú"-ban főtt babgulyást kapott minden résztvevő, melyet Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács főzött és szolgált fel.


Az ünnepélyes eredményhirdetésen Békés megye különdíját Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke adta át az orosházi 1-es csapatnak és felkészítőjüknek, akik elméleti és gyakorlati felkészültségükkel megérdemelten nyertek több érmet és díjat.