Tizenöt éves fiú tört be a kétsopronyi orvosi rendelőbe kedd hajnalban. A tettes az egyik ablakon át ment be az épületbe, majd betörte a rendelő ajtaját és számítástechnikai eszközöket, vényeket vitt el. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra 2012. október 2-án reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a betörésről, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalembert egy órán belül azonosították és előállították.

A 15 éves kétsopronyi fiú elmondta, hogy szórakozni volt a barátaival és italoztak is. Mikor hazafelé tartott, nyomogatta az útjába kerülő épületek ablakait. A zárt ablakok nem mozdultak, az orvosi rendelő egyik ablaka azonban kinyílt. Ekkor bemászott az épületbe, majd a rendelőhelyiség zárt ajtaját betörte, és ott különböző számítástechnikai eszközöket, vényeket pakolt össze. Ezeket hazavitte, a nála házkutatást végző nyomozók hiánytalanul meg is találták a lopott tárgyakat.

A 15 éves fiatalember kb. 300 ezer forint kárt okozott a rendelőt üzemeltető önkormányzatnak. Azt még vizsgálják, hogy az eszközök megrongálódtak-e, működőképesek-e, de a tárgyak lefoglalásával a kár egy része valószínűleg megtérült. A 15 éves fiatalember ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság.