Ünnepi műsorral egybekötött újévi állófogadáson köszöntötték Békés legnagyobb adófizetőit, illetve a helyi intézményvezetőket pénteken délután a városháza dísztermében.

Izsó Gábor polgármester beszédében hangsúlyozta, a vállalkozók eddig is kiemelt szerepet töltöttek be a település életében, de vélhetően a közeljövőben a jelentőségük még tovább emelkedik majd a közigazgatás átalakulásával együttjáró változásokkal párhuzamosan. A településvezető kitért arra is, hogy tavaly 1632 vállalkozás 290 millió forintot fizetett be iparűzési adóként Békésen, ami óriási segítséget jelentett a város számára.

Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy várhatóan február 15-től elkezdődik a megyei fejlesztési terv második kötetének „társadalmasítása”, társadalmi vitája, amihez várják a javaslatokat. Ez a szakmai anyag meghatározhatja a megye jövőjét.

Barkász Sándor önkormányzati képviselő beszédében kifejtette, hogy a vállalkozások milyen jelentős szerepet vállalnak az öngondoskodásban. Bejelentette, hogy Békésen a tíz legnagyobb adófizető cég vezetőjéből, képviselőiből megalakul a Tízek Tanácsa, amely véleményezési fórumként segíti az önkormányzatot.