Még 2011-ben indult útjára Békésen a Hét Krajcár elnevezésű Hétvégi Gyermekélelmezési Program, melynek keretében a hétvégén ismét 500 adag ételt osztottak ki azon gyermekek családjainak, akiknél nem mindig biztosított hétvégén, az otthoni étkezés. Sajnos jelenleg is több ezer gyermek lehet hasonló helyzetben, Békés megyében.
 

A 150 kg hús felhasználásával készült 500 adag gulyásleveshez, desszertként piskótatekercs és egy doboz üdítő jutott, a szakácsok ezúttal a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nemzeti Válogatottja Ambrus György csapatkapitány vezetésével voltak.

Az ételek kiosztásában aktívan közreműködött Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Kónya István és Mucsi András alelnökök, Izsó Gábor Békés város polgármestere és dr. Kiss-Rigó László katolikus püspök is, akik az ételosztást anyagilag támogató Ausztrália és Békési Polgárok Egyesületének meghívására segítettek a helyszínen.

A hétvégi ételosztásokat minden esetben vállalkozók segítik anyagilag, az e heti főzés támogatói között az egyesület mellett ott találjuk még id. Balázs Lászlót, az Interturbó Kft. tulajdonosát, dr Kiss-Rigó László katolikus püspököt, a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nemzeti Válogatottját és Bora Imre italkereskedőt.