Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE—Érdi VSE 20—26 (10—12),
NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző. V.: Bacs, Bán.

Békéscsaba: SIPEKI — Csáki, Barján 2 (1), Szabó V. 3, GLUSICA 5, Kelemen, Szögi 1. Cs.: Nyikolajenko 5 (3), Dombi 1, Walfisch 2, Gávai 1, Diószegi. Vezetőedző: Bakó Botond. Érd: OGUNTOYE — Koren 3, KOVÁCS A. 5, Vukcsevics, Triscsuk 3, KLIVINYI 5, Balog B. 4 (3). Cs.: Gridnyeva (kapus), Szekeres 1, WOLF 4, Bognár, Schatzl N., Kisfaludy 1. Vezetőedző: Szabó Edina.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3. Az eredmény alakulása. 4. p.: 2—1. 12. p.: 3—6. 15. p.: 5—6. 19. p.: 5—8. 20. p.: 7—8. 22. p.: 7—10. 24. p.: 9—10. 28. p.: 9—12. 34. p.: 12—14. 38. p.: 16—15. 41. p.: 16—17. 48. p.: 19—19. 55. p.: 19—24.

A péntek esti tévésmeccsen már az első tíz perc bővelkedett fordulatokban, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Az érdiek leindításokból lőtt találatokkal — a hazaiak falát tankként rohamozó csabai nevelésű Kovács Anna vezérletével — két perc alatt megléptek, 3—6-nál Bakó Botond magához is rendelte játékosait. Egy ilyen kaliberű csapat ellen egyszerűen nem fért bele az a sok hiba, amit a lilák a vendégek kapuja előtt elkövettek. Kellett néhány Sipeki-védés is ahhoz, hogy az érdiek előnyükre ne pakoljanak még rá néhánnyal. Az egyébként roppant szervezetten védekező vendégek is rontottak olykor-olykor (Wolf révén például egy hetest is), Szabó Valéria és Barján Bianka szemtelen góljával szorossá tette az állást.

A csabaiak többször is feljöttek egy gólra, de nem sikerült egalizálni. Nem ment a lilák átlövőinek, (Oguntoye minden kapujára záporozó labdát kiszedett), de a szélsőinek sem, jellemző, hogy a csapat legeredményesebb játékosa az első félidőben a beállós Szabó Valéria volt.

A második félidőnek kétgólos mínuszból durálhatták neki magukat az előrés lányok. Szenvedős, de nagyon akarós játék a hazai, önbizalomtól duzzadó a vendég oldalon. A 37. percben azonban megtört a jég, és befogta ellenfelét a Csaba, mi több, a gólgyártást beindító Glusicának köszönhetően fordított is a társulat. Rövid ideig tartott az öröm, a Pest megyeiek pillanatok alatt csavartak az eredményen. Feszült hangulatban zajlott a csata, egyik gárda sem szakadt el a másiktól. A lilák tűntek idegesebbnek, s a hajrában a mérkőzés során először már néggyel vitt a házigazdát felőrölő Érd, amely a végén előnyét tovább növelve magabiztosan győzött.

Bakó Botond: — Ötven percig jól játszottunk, az utolsó tíz percre azonban elfogytunk. A sok kihagyott ziccer megbosszulta magát. Szabó Edina: — Nagyon nagy küzdelemben, nagyon jó mérkőzésen szereztük meg a győzelmet. Jól játszott a Békéscsaba. Amikor összeállt a védekezésünk, vált biztossá a siker.