Meglopták az utast a váróteremben

Ellopták egy nő pénztárcáját pénteken a mezőberényi vasútállomás váróterméből. A tárca egy kézitáskában volt, amit a tulajdonosa pár percre őrizetlenül hagyott. Az esetről érkezett bejelentést követően a Békési Rendőrkapitányság rendőrei előállították a lopás vétség elkövetésével gyanúsítható 51 éves mezőberényi L. Mihályt.

A történtek kapcsán pedig a rendőrség ismételten kéri, hogy senki ne hagyja még rövid időre sem őrizetlenül értékeit. Nagy forgalmú helyeken, piacokon, üzletekben, várótermekben, szórakozóhelyeken, rendezvényeken mindig tartsák maguknál táskáikat, pénztárcáikat, mobiltelefonjaikat.

Egy másik lopási ügy még előző éjszaka történt: megloptak egy férfit 22 óra körül Szarvason, a Jókai Mór utcában. Akkor még ismeretlen elkövető elvitte az övtáskáját, amiben benne voltak az iratai, a mobiltelefonja és több tízezer forint készpénze. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei azonosították, majd előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 19 éves szarvasi T. Lászlót, akit pénteken délelőtt gyanúsítottként hallgattak ki.