Békéscsaba - A gyulai választókörzet legapróbb településein élő választópolgárok is fontosak számomra - mondta az MTI-nek Kovács József, aki Békés megye 3-as országgyűlési választókerületében a legtöbb szavazatot kapta.
 
Az adatok 98,97 százalékos feldolgozottsága azt mutatja, hogy Kovács Józsefre a választópolgárok  47,09 százaléka szavazott, csaknem 25 százalékkal több, mint a második helyen álló jelöltre, így ő lesz a térség országgyűlési képviselője. Békés megye legnagyobb, Gyulától Szeghalomig terjedő választókerületében húsz településen több mint kilencvenezren élnek.

Kovács József elmondta: képviselőjelöltként többször járt valamennyi településen, részt vett fontos civil rendezvényeiken, és közvetlen információkat kapott a helyi problémákról. Munkáját segítette a kormány elmúlt négy évi teljesítménye és az önzetlen csapatmunka - emelte ki. Az EU-támogatásokkal megvalósuló települési és térségi szintű fejlesztések pedig pozitívan befolyásolták az ott élők többségének jövőképét - tette hozzá.

Mindent megtesz azért, hogy a választók céljai teljesüljenek, még több összekötőutat újítsanak fel, a helyi kis- és közepes vállalkozások, a mezőgazdasági termelők pedig kormányzati és EU-forrásokkal munkahelyteremtő fejlesztéseket tudjanak megvalósítani - mondta. Épüljön meg a 44-es autóút Békéscsaba és Kecskemét között, hogy a választókörzet gazdasági szempontból hátrányos helyzetű kistérsége vonzóbb befektetési célpont legyen - jelölte meg az egyik fontos célt.

Békésben mind a négy választókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltje az országgyűlési képviselői mandátum várományosa, közös célunk a megye érdekérvényesítő képességének további erősítése a dél-alföldi megyék körében - szögezte le Kovács József.