Jelentős rendőri biztosítással rendezték meg azt a kupatalálkozót, melyen a legjobb 8 közé jutás volt a tét. Kemény harcot vívott egymással a két csapat.
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE-Debreceni VSC-TVP 27-27 (14-10)

Kézilabda Magyar Kupa női mérkőzés, a legjobb nyolc közé jutásért. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Bán, Szloska. Békéscsaba: TRIFFA - Diószegi, VASZILEUSZKAJA 9 (5), Walfisch 3, Kovacsevics 3, Glusica 2, Gávai 1. Cs.: Vukajlovics 1, ZÖLDI-TÓTH 5, Dukics, Mihálffy 3. Vezetőedző: Skaliczki László. Debrecen: Lajtos 1 - Varsányi 3, SIRIÁN 3, Deszpotovics, JEZSIKAVA 7, Garbuz 1, Kelemen 1. Cs.: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), PUNKO 4, B. Klikovac 2, Marincsák, Siska 4, Csáki 1. Vezetőedző: Tone Tiselj.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 2/0.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 1-5. 12. p.: 4-5. 20. p.: 7-6. 28. p.: 14-8. 35. p.: 15-13. 40. p.: 18-14. 43. p.: 18-17. 47. P.: 21-19. 54. p.: 23-24. 58. p.: 25-25.

Ahogy egy hete az Érdnek, úgy most a Debrecennek is nekiment a Békéscsaba, de az igyekezet feltűnően sok hibát eredményezett, felkínálva a lehetőséget a gyors lerohanásokat előszeretettel és jól alkalmazó fehérmezes hajdúságiaknak. Hét perc elteltével 1-4-nél Skaliczki László időt kért, és változtatott: támadásban a beálló posztján Kovacsevicset Zöldi-Tóthra cserélte.

Úgy látszott, hogy a debreceniek gyorsan döntésre akarták vinni a továbbjutás, a labdákat eladó, vagy ellövöldöző lila-fehérek ellen. Triffa átmentette múlt heti formáját, tíz perc elteltével már a negyedik nagy védésénél tartott, lehetőséget teremtve társainak a szépítésre. Nos, Kovacsevicsék egy 4-0-s rohammal egyre csökkentették hátrányukat. Pörgős, de sok hibával tarkított összecsapást láthattunk az első játékrészben. 

A csabaiak harcosságával ezen a napon sem volt probléma, Glusica egy szép egyéni akció után emberhátrányban is ki tudott egyenlíteni, majd Zöldi-Tóth révén a vezetést is átvette a házigazda. A 23. percben a szlovén Tone Tiselj volt kénytelen kikérni az idejét, ekkor már két góllal vezetett a nagyon agilis, hetesből és akcióból is eredményes Vaszileuszkaja és a remek bejátszásokat kapó, s abból eredményes Zöldi-Tóth vezérelte Csaba. Triffa valósággal megbabonázta a debreceni lövőket, elöl pedig jó arányban használta ki ziccereit az Előre, így a 28. percben már jelentős hatgólos előnyt harcolt ki. A dudaszóig ugyan szűkített az eredményen a DVSC, de így is kijárt az elismerés a lila-fehéreknek.

A 2. félidőre egy nagyon feltüzelt Debrecen jött ki és fokozatos felzárkózott, Skaliczki László ismét korán időkérésre kényszerült. Újra lendületbe jött azonban az ENKSE, amit megtört Glusica sérülése és kiválása - aki a nyakára kapott egy nagy ütést -, a négygólos mínuszból gyorsan lefaragott hármat a DVSC. Újabb hazai időkérés után is próbálta őrizni előnyét a Csaba, de a hosszabb kispaddal rendelkező DVSC az 54. percben átvette a vezetést. A hazaiaknál csökkent a koncentráció, a hajdúságiak pedig igyekeztek eldönteni a mérkőzést. A csabaiaknak végig volt esélyük a győzelemre és a 8 közé kerülésre, de pár apró hiba a vendégeknek kedvezett. Walfisch az utolsó másodpercekben egyenlített, de a döntetlennel a Debrecen jutott tovább.

Skaliczki László: - Kitűnően felkészített csapat ellen a kritikus pillanatokban hoztunk rossz döntéseket, de lányokat így is csak dicsérni tudom. Tone Tiselj: - Mindkét csapat a továbbjutásra játszott, de ilyen a sport, csak egy mehet tovább. Az ellenfélnél Triffa erőt és önbizalmat adott csapatának, de a mi lányaink is harcoltak és kivívták a továbbjutást.