A látottak alapján a két középcsapat találkozóján teljesen megérdemelten győzött a végig jobban összpontosító orosházi együttes.
Szent István SE-OXXO Energy Orosházi NKC 29-32 (16-17)

Kézilabda NB I B-s női mérkőzés, Budapest, 50 néző. V.: Hardi Réka, Őri Erika. Orosháza: Makai - Csajbók 1, Arsenijevic 5, Dancsó 5 (5), TOBAK 8, Takács F. 2, Antal 4. Cs.: Bíró (kapus), VÖRÖS 6, Molnár I. 1, SZÉKESI.   Edző: Papp László. A Szent István SE legjobb dobói: Bücs 6, Szerző 6.

Kiállítások: 0, ill. 2 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 5/5. 

A vasárnap kora délutáni találkozón hatos falas védekezéssel kezdtek a vendégek. A 7. percben 4-4 volt az állás, majd a folytatásban is felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni. A 21. percben 11-10-es fővárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A félidő hajrájában a végig nagy kedvvel, és gólerősen játszó Tobak vezérletével átvette a vezetést az ONKC, így a szünetre egy gólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok.

Fordulás után az orosháziak irányították a játékot, Tobak mellett Vörös és Arsenijevic is gólokat lőtt, így a 44. percben már három góllal vezetett a Békés megyei alakulat. Tovább fokozta a tempót az ONKC, így az 50. percben 28-23-as vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A vendégek jól védekeztek, és támadásban is igyekeztek gólig játszani, így a mérkőzés végére csak csökkenteni tudta hátrányát a hazai együttes.                   

Papp László: - Ez már kezdett hasonlítani ahhoz, amit szeretnénk majd játszani.