Szombaton mutatta be a Csabagyöngye Kulturális Központban a békéscsabai Balassi Táncegyüttes új minősítő műsorát.
Azzal a darabbal álltak színpadra, melyet a hétvégi salgótarjáni fellépésükön is előadnak majd a szakemberekből álló zsűrinek.

— A néptáncegyüttesek kétévente vehetnek részt minősítésen, melynek komoly kritériumai vannak — tudtuk meg ifjabb Mlinár Páltól, a táncegyüttes művészeti vezetőjétől, a Hétpróbás Néptánciskola pedagógusától. Elmondta, egy fél órás, szerkesztett műsort állítottak össze, Ádámok és Évák címmel. Az előadás során azt boncolgatják, hogy a régi időkben, a népi kultúrában mennyire befolyásolta az egyén életét, párválasztását a közösség akarata. A díszleteket Lenkefi Zoltán, a jelmezeket Mlinár Péter készítette, a zenét pedig Szokolay Dongó Balázs és a Dűvő zenekar szolgáltatja.

— A darabban egy igaznak induló, de később megrontott szerelem története jelenik meg a néptánc nyelvén. A Kárpát-medence legszebb táncait tartalmazza a produkció, úgy mint: Magyarózd, Bundásbokor, Bököny és Zsére falujának táncai — sorolta ifjabb Mlinár Pál.
 
A Hétpróbás Néptánciskola diákjaiból alakult Hárompróbások a Fölszállott a páva tehetségkutatón mérették meg magukat pénteken, a tévé nyilvánossága előtt. A Hétpróbás Néptánciskola 11-12 esztendős növendékeiből alakult meg a Hárompróbások csoport. A Pulyabál a Szilágyságból nevet kapó, négy és félperces koreográfiát Hegedűsné Farkas Lilla és ifjabb Mlinár Pál készítették számukra.