A Hősök és Mártírok Emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést és koszorúzást a Szabadság téri II. világháborús emlékműnél.
Többek között koszorút helyezett el Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke és Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere. Az ünnepségen jelen voltak az egyházak képviselői és Fekete Pál, Békéscsaba díszpolgára is, akit '56-ban a megyei forradalmi bizottság elnökévé választottak. Ezer esztendő hőseire, elesett katonákra és civilekre dr. Jároli József, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke emlékezett.

Ezt követően indult el a Tisztelet menete, ennek során az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz fűződő új és korábban meglévő emlékhelyeket járták végig az megjelentek. Megkoszorúzták többek Kovács Zoltán alezredes és Harmati Imre alhadnagy emléktábláját, új emléktáblát avattak a József Attila utcában a pincezárkákban megkínzottak emlékére és a Munkácsy utcában, az ÁVH épületének helyén.

Hagyományosan koszorúzással emlékeztek '56 mártírjaira, Mány Erzsébetre és Farkas Mihályra kivégzésük helyén, a Kazinczy utcai egykori laktanyán elhelyezett emléktáblánál. A Berényi úti temetőben Zsíros Mihály hadnagy, valamint Mány Erzsébet és Farkas Mihály sírjának koszorúzása zárta az emléknapot.