Sikerült a visszavágás a Linamar-Békéscsabai RSE röplabda-csapatának a női Bajnokok Ligája-selejtezőjében. Szasa Nedeljkovics együttese a csehországi visszavágón 3:2-es győzelmet aratott a helyi bajnok Angel Prostejov ellen, amely a csabai 3:0-s sikerének köszönhetően így is továbbjutott, míg a viharsarkiak januárban a CEV-kupában folytathatják menetelésüket.
VK Agel Prostejov (cseh)—Linamar-Békéscsabai RSE 2:3 (31, 21, —14, —27, —10)

Röplabda Bajnokok Ligája női mérkőzés, selejtező, 2. forduló, visszavágó. Prostejov, 500 néző. V.: Sascha Stanisic, Carole Hepp (svájci, holland). Prostejov: Hindriksen, MATIENZO 17, Frigo 11, BASA 28, EMONTS 15, Herelova 6. Cs.: Kovarová (liberó), Gambová, Trinková 6, Tinklová, Rodríguez. Vezetőedző: Peter Goga. Békéscsaba: MATICS 22, Bodnár 11, Csengeri 10, SZAKMÁRY 27, CLEMENT 16, TÁLAS 5. Cs.: Molcsányi, Szpin (liberók), Petrenkó 1, Ludmán 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 7:8, 16:15, 20:21. 2. szett: 8:7, 16:11, 21:17. 3. szett: 3:8, 8:16, 12:21. 4. szett: 7:8, 15:16, 21:19, 22:24, 26:25, 27:28. 5. szett: 4:2, 4:8, 5:10, 8:12.

Bár a viharsarkiaknak alaposan fel volt adva a lecke azok után, hogy a keddi első mérkőzést nyert szett nélkül veszítette el, de Szasa Nedeljkovics és vele együtt a csapat is határozottan (nem pusztán kötelező optimizmusból) kijelentette, győzni mennek Prostejovba és kiharcolva az aranyszettet, szeretnék azt meg is nyerni A továbbjutásért. Nos, a győzelem összejött, a továbblépés már nem.

Pedig parádés és borzasztóan hosszú, 39 percig tartó (egy magyar bajnokin két szettet lezavarnak ennyi idő alatt) első játszmát produkált a két gárda. A békéscsabaiak abszolút egyenrangú partnernek bizonyultak, az első mérkőzésen tőle megszokottól eltérően visszafogott Szakmáry Gréta, illetve Tanja Matics is szenzációsan játszott. A csehek a török Basában bíztak nagyon, a labdák zömét rá játszották, aki számolatlanul szerezte a pontokat (végül ő is lett a meccs legeredményesebb játékosa). A házigazdák hatalmas csata végén hozták az első játszmát.

A viharsarkiakat kissé sokkolta az elveszített első játék, de a folytatásban óriási akarattal igyekeztek meggátolni a hazaiakat abban, hogy megnyerjék, és ezzel már ekkor eldöntsék a továbbjutás kérdését. Basáék a játszma második harmadától jöttek igazán lendületbe és a csabai lányok minden igyekezete ellenére behúzták a szettet.

Innentől kezdve két dolog történhetett: a csehek még rátesznek egy lapáttal és lezárják a párharcot, vagy a csabaiak — letéve a névjegyüket — szépítenek, esetleg egyenlítenek és kiharcolják a döntő szettet. Ez utóbbi valósult meg, bár picit a cseh edző is „segített" azzal, hogy csaknem a teljes első sorát lehozta. Nagy csabai fölény jellemezte ezt az etapot, meg is lett a várt szépítés.

A negyedik játékban visszatértek Frigóék, de már nem tudták azt hozni, amit az első két felvonásban. Szakmáryék lendületben maradtak, Tálas továbbra is remekül osztogatott és Matics is remekelt. A Prostejov háromszor is szett-, és meccslabdához jutott, amit mindannyiszor hárítottak a vendégek, sőt, 27:27 után az utolsó két pontot már ők szerezték, kicsikarva a döntő szettet. A záró szakaszban 4:2-nél vezetett utoljára az Agel, onnantól kezdve a Csaba uralta a játékot és szép pontokkal bravúros győzelmet aratott.

Szasa Nedeljkovics: — A továbbjutást az első mérkőzésen buktuk el, ahol mindössze három-négy labdán múlott a kedvezőbb eredmény. Hatalmas akarattal érkeztünk, felépítettük magunkat, felkészültünk mentálisan és taktikailag is. Az első játszmában nagy lehetőséget szalasztottunk el, ezt követően óriási akarattal ismét nyílttá tettük a mérkőzést és hatalmas küzdelemre késztettük az ellenfelet. Megérdemelt győzelmet arattunk a kontinens egyik meghatározó klubjának otthonában.

A BRSE ellenfele a CEV Kupa januári, 2. fordulójában a német Rote Raben Vilsbiburg (tavalyról már ismerős lehet) vagy a szerb Jedinstvo Stara Pazova együttese lesz.