Az Orosháza gárdája nagy csatában, megérdemelten gyűjtötte be első idegenbeli győzelmét a vereségével nehéz helyzetbe kerülő Mezőkövesd ellen.
Mezőkövesdi KC-Orosházi FKSE-Linamar 28-29 (14—15)
Kézilabda NB I-es férfi-mérkőzés. Mezőkövesd, 650 néző. V.: Herczeg, Südi. Mezőkövesd: Kovács J. - Vaskó 2, Radnic 4, Vukic, Grigorjev 2, Trivkovics 1, SZEPESI 5 (2). Cs.: Holló B. (kapus), Gulás, Kovács B., Pordán, Kiss R. 2 (1), Hangyel, LÓKODI 9, Grünfelder 2, Szelviaszjuk 1. Vezetődző: Molnár Ferenc. Orosháza: HERJECZKI — Komporály 1, FERENCZI 5, Buday 2 (1), Markoski 3, MILAS 6, Németh L. 3 Cs.: Miklós (kapus), RADOJEVICS 6 (1), DÖME, Németh G., Pásztor M., Morva, Oláh T., TÁRKÁNYI 3, Bella. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 2-3. 10. p.: 3-6. 13. p.: 4-8. 14. p.: 6-8. 18. p.: 7-11. 22. p.: 10-12. 28. p.: 13-14. 32. p.: 16-16. 42. p.: 21-20. 50. p.: 24-26. 58. p.: 25-28.

Az Orosháza együttese három meghatározó játékosa — Antal, Levy és Knezevics — sérülés miatt nem állt Jordovics edző rendelkezésére a szombati találkozón. Mindezek ellenére az orosháziak mestere nem titkoltan pontszerzési ambíciókkal küldte pályára csapatát, ám nem volt könnyű dolga a vendég gárdának, hiszen a sereghajtó matyóföldi együttesnek is létfontosságú volt az eredményes szereplés ezen az estén.

Nagy elszántsággal vetette bele magát a küzdelembe az orosházi gárda, a 2. percben Ferenczi szerezte meg a vezetést, azonban rövidesen fordítottak a házigazdák. A 4. percben Milas büntetőt hibázott, majd bődületes bombával kárpótolta csapatát (2—2). A vendégek percei következtek, nemsokára már néggyel vezettek a züld-sárgák (12. p.: 3—7). Az Orosháza jóval kevesebb hibával játszott, mint a hétközi Liga Kupa-mérkőzésen, bár néhány rossz megoldás így is becsúszott a csapat játékába. 
Ezeket igyekezett is kihasználni a Kövesd, több-kevesebb sikerrel. A vendégek oldalán jó kapusteljesítmény és kemény védekezés állta útját a hazaiak próbálkozásainak, bár Lókodi gyakran mattolta az orosháziakat. Másfél perccel a félidő vége előtt Komporály megsérült, Buday pedig kiállítást kapott, ezt kihasználva egyelített is a hazai csapat, ám Milas az utolsó pillanatban visszaszerezte a vezetést.

Szünet után Németh László betalált, így ismét kettővel vezetett az Orosháza. A házigazdák is szívósan küzdöttek, hiába szerzett vezetést az OFKSE, mindannyiszor sikerült egyenlíteniük. Lókodi mellé Szepesi is beszállt a gólgyártásba, nem is eredménytelenül, hiszen a 43. percben egy emberelőnyt kihasználva megszerezte a vezetést a Mezőkövesd (21—20).

Tapintható volt a feszültség a pályán, de szerencsére az orosháziak magukra találtak, Radojevic is belejött a góllövésbe, két perccel a találkozó vége előtt már hárommal vezetett a vendég együttes. A finisben Miklós még egy büntetőt ártalmatlanított, ám a hazaiaknak még sikerült kozmetikázniuk az eredménye, így maradt a lefújásra az egygólos vendégelőny.

Molnár Ferenc: - Nagyon szomorú vagyok, hiszen jó lehetőséget hagytunk ki a felzárkózásra. Amikor fej fej mellett haladtunk, több hibát követtünk el, és ez elfogadhatatlan a csapattól. A fordulathoz, a sikerünkhöz kevés hiányzott.

Vladan Jordovic: - Nehéz mérkőzés volt, sok a sérültünk, 10-12 emberrel tudunk csak edzeni. Gratulálok játékosaimnak, fontos két pontot szereztünk, harcosan, bátran, keményen játszottunk.