Immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Ladányi Disznótoros elnevezésű gasztronómiai eseményt szombaton Körösladányban.
A helyi Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban megtartott, a családi jellegét több mint egy évtizede őrző programon az egész nap zuhogó eső dacára is szép számú érdeklődő vett részt.

A rendezvény ezúttal is disznóvágási bemutatóval kezdődött a reggeli órákban Szatmári Dánielék jóvoltából, ami már önmagában is kiválóan szolgálta a disznótoros egyik legfőbb elképzelését, a tradíciók ápolását és átörökítését a fiatalabb generációk számára.

A tizennyolc - elsősorban helyi, de környékbeli településekről és távolabbról is érkező - csapat ezt követően veselkedett neki a kolbászgyúrásnak. A megnyitón Kardos Károly, illetve Sánta Miklós - annak a Sánta Miklósnak a fia, akinek az emlékét szolgálja a rendezvény – mondott köszöntőt. 

Magát a programot egyébként Csala Rajmundné és Papp Elek kezdeményezésére hívták életre azzal a céllal, hogy egy családias rendezvény keretében őrizzék meg a legszebb gasztronómiai hagyományokat.

A disznótoroshoz ezúttal is kapcsolódott a szalonna-szépségverseny, amelyen ezúttal Kecskeméti Imre gasztroremek győzött. A pogácsaversenyt Jónás Györgyné nyerte. A pálinkaversenyre ezúttal is különleges nedűk sora érkezett, meggy-, szilva-, őszi- és kajszibarack, vegyes pálinka egyaránt színesítette a palettát. A megmérettetés első helyét végül Szabó Imre őszibarack-pálinkája nyerte.

Miközben pedig a zsűri dolgozott, kiváló hangulatban gyúrták a csapatok a kolbászt, oly' annyira, hogy az esemény egészen este 7 óráig tartott.