Anna Nazarenkoval készül a BRSE a MEVZA revansra

Kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület ahol Baran Ádám klubelnök tájékoztatta a sajtó képviselőit, a csapat előtt álló nagy sorozat előtt.
Tálas Zsuzsáékra bajnoki rangadók, Magyar Kupa elődöntő, MEVZA és CEV Kupa mérkőzések várnak, melyek közül kiemelkedik a két ünnep között Békéscsabán megrendezésre kerülő Közép Európai Kupa forduló, ahol a magyar bajnoknak lehetősége lesz revansot venni a Calcit Ljubljana csapatán a sorozat tavalyi döntőjében elszenvedett vereségért.

Nem lesz könnyű dolguk, hiszen szlovén ellenfelük megtartotta legjobbjait és a belga, bolgár, valamint szerb klasszisokon túl, évekig Európa top bajnokságaiban edződő szlovén játékosokat tudtak hazahívni. A BRSE jelenleg vezeti ezt a tabellát, mint ismert Sasa Nedeljkovic együttese az osztrák és a szlovák bajnok legyőzésével kezdte a MEVZA sorozatot. A gárda elszántan készül a visszavágásra, és kiváló erőfelmérő lesz a csütörtöki, Vasas elleni bajnoki rangadó, melyet az M4 sportcsatorna élőben tűz műsorra. A klubnál telt házra számítanak a december 27-én esedékes Ljubljana elleni összecsapáson, míg remélik azt is, hogy 2 nappal később a Vasas Óbuda elleni találkozón is megtelnek a Városi Sportcsarnok lelátói. A két csabai mérkőzés között a szlovén bajnok mérkőzik meg a fővárosi piros-kékekkel amely mérkőzésre a klub döntése alapján ingyenes lesz a belépés. A nagy várakozásra való tekintettel online is jegyhez juthatnak a szurkolók, illetve kedd déltől a Sport Corner áruházban is lehet belépőt váltani. A klubvezető elmondta, hogy a 2016/2017-es szezon egyik legfőbb prioritása a MEVZA Final Four békéscsabai megrendezése, az egyesület a napokban elkezdte a kiírt pályázat feldolgozását, és a tárgyalásokat a potenciális támogatókkal.

A következő téma a BRSE utánpótlását érintette, ahol már látszanak az első eredményei a nyáron meghirdetett szervezetfejlesztésnek. A vasárnap megrendezett BRSE karácsony elnevezésű rendezvényen közel 300 gyermek sportolt a felnőtt csapat tagjaival. Pozitív hírek láttak napvilágot a Békéscsabai Röplabda Akadémia vonatkozásában is, a Modern Városok Programja keretében megvalósítandó projekt a megfelelő ütemben halad és továbbra is élvezi a döntéshozók bizalmát. Szabó Tünde államtitkár asszony bejelentette, hogy a tervek szerint 2017-ben a röplabdával bővül a látványsportágak köre, amely jelentős segítséget fog adni az egyébként forráshiánnyal küzdő nevelőegyesületeknek. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az elmúlt évek során, zömmel saját forrásból, irreális nehézségek árán és sokszor méltatlan körülmények között nevelte a sportág szeretetére a jövő generációját.

Amíg a nagyívű tervek (Akadémia, TAO) realizálódnak, a klubnak forrásokat kell bevonni a napi működéshez és a fejlesztésekhez, ezt elősegítendő Bíró Csaba, önkormányzati képviselő és a KIOS Bizottság elnöke egy új kezdeményezéssel állt elő. Mint ismert a politikus és a klub közös kampánya volt a tavalyi kerékpáros akció, amelyhez több önzetlen támogató és mecénás is csatlakozott.

„Példaértékűnek tartom azt az alázatos és minőségi szakmai munkát, amellyel a BRSE egy hátrányos helyzetű régióban, sokszor mostoha körülmények között felépítette az ország talán elsőszámú utánpótlás bázisát. Több száz gyerekkel megszerettetve az egészséges és mozgásgazdag életformát, arról nem is beszélve, hogy az Egyesület több játékost adott a magyar korosztályos és felnőtt válogatottaknak. Vallom, hogy a csabai klubnak kulcsszerepe van az országos felemelkedésében, és nagyon fontosnak tartom, hogy egy újabb akcióval támogassam az utánpótlás csapatokat. Ezennel szeretném bejelenteni, hogy a klub három, az MRSZ versenyrendszerében induló csapatát komplett felszerelésének látom el képviselői keretemből. Remélem, ahogy a tavalyi kerékpáros kezdeményezésnek, úgy ennek az akciónak is lesznek követői.”- mondta Bíró Csaba.

Ezzel nem ért véget a bejelentések sora, hiszen Baran Ádám közölte, hogy a korábban megfogalmazott markáns célok elérése érdekében, valamint a szűk játékoskeret és a sorozatterhelés miatt elengedhetetlenné vált a játékoskeret megerősítése.

A klubvezető bejelentette, hogy megállapodtak az ukrán születésű, de azeri állampolgár Anna Nazarenkoval, akit 15 napig tesztel a szakmai stáb. A 28 éves center nem mindennapi ajánlólevéllel érkezett, hiszen Európa legjobb bajnokságaiban is megfordult, és Békéscsaba előtt az azeri a lengyel, olasz, francia csapatokat erősített. A 188 centiméter magas játékos elmondta, hogy menedzserétől sok jót hallott a csabai csapatról, játékával szeretné segíteni a hazai és nemzetközi frontokon meghatározott célok elérését.

A csabai klub tájékoztatása alapján még nem tekinthető véglegesnek a játékoskeret, az egyesület további játékosokkal áll tárgyalásban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések