Besűrűsödik a program a Linamar-Békéscsabai RSE röplabdázói életében, hiszen karácsony előtt, csütörtökön még egy bajnoki rangadó vár rájuk Budapesten, a tavalyi ezüstérmes Vasas Óbuda Folyondár utcai otthonában. Az ünnep után rögtön pedig Békéscsabán a Közép-európai Liga második fordulója következik a sorozat tavalyi győztese, a szlovén Calcit Ljubljana ellen, amit december 29-én egy újabb Vasas elleni csata követ.
Ebben a szezonban most először méri össze erejét az elmúlt három bajnoki döntő két résztvevője. A viharsarkiak Vasas elleni rangadói mindig nagy csaták ígéretét hordozzák, így a hétköznapi forduló ellenére bizonyára telt ház előtt játszanak majd a csapatok. A Békéscsaba lassan egyedinek mondható magyarországi veretlenségét szeretné megőrizni, hiszen a bajnokcsapat utoljára 2015 áprilisában kapott ki, akkor a bajnoki döntő harmadik meccsén tudott a piros-kék alakulat szépíteni, hogy aztán két nap múlva a kék-fehéreket koronázzák meg Békéscsabán.

Azóta több mint 45 mérkőzésen maradt veretlen a címvédő, az idei bajnokságban is hibátlan mérleggel állnak a tabella élén, és ezt a sorozatot nem az év utolsó bajnokin akarják elrontani. A Vasas meglepő vereséggel kezdte az évet, majd ezt követően nem talált legyőzőre. A bajnokságban egy betlivel a 2. helyen állnak, így a csütörtöki rangadónak az is tétje lesz, hogy leszakítja-e egyik legfőbb riválisát a bajnokcsapat, vagy újra nyílt lesz a tabella? Jókay Zoltán csapata szinte teljesen kicserélődött a tavalyihoz képest, a görög feladó és a három amerikai légiós mellett, tehetséges fiatalok alkotják a gárdát.

A fővárosiak elleni találkozóra elszántan készülnek Szasa Nedeljkovics tanítványai, melynek végén három ponttal kívánnak távozni a Folyondár utcából.

— Új szakasz kezdődik sok magas szintű NB I-es, MEVZA, majd CEV-kupa mérkőzéssel. Fontos volt megerősíteni a csapatunkat, két centerrel nehéz lenne végigjátszani a szezont. Nagy feladatunk lesz közben a héten érkezett azeri Anna Nazarenko beépítése a csapatba, hogy megszokja a mi szisztémánkat. Csütörtökön igazi rangadó vár ránk, melyre ugyan nem készültünk külön, egy átlagritmusban vagyunk, de mentálisan komolyan ráhangolódtunk a találkozóra.

A mérkőzést az M4 sportcsatorna 18 órától élőben közvetíti majd.