Egyre több követőre talál egy szegedi taxis ötlete nyomán indult ünnepi akció, amely a szűkös anyagi lehetőségek miatt kórházban rekedt gyermekeknek igyekszik segítséget nyújtani. Már Békés megyéből is jelentkeztek jó szándékú sofőrök.
Bár a karácsonyt megelőző napok a többség számára az ünnepre való készülődéssel, a menüsor összeállításával, és az utolsó ajándékok beszerzésével telnek, akad, ahol a puszta együttlét is gondot okoz. Például, ha a család szeme fénye épp kórházban fekszik, a csekély anyagi lehetőségek miatt pedig csaknem lehetetlennek tűnik a gyermek hazaszállítása. Vagy fordítva: a szülők nem tudnak bejutni hozzá.

Egy szegedi taxis, Berinszki Zoltán épp ezt a problémát igyekszik orvosolni: így vagy úgy, de megoldja, hogy a szülők együtt karácsonyozzanak a kicsikkel szenteste. Felajánlotta, hogy hazafuvarozza a rászoruló gyerekeket, ha pedig állapotuk miatt ez nem lehetséges, a szülőket ülteti autóba.

Berinszki Zoltán a Délmagyarnak elmondta, kislánya néhány éve a klinikán gyógyult karácsonykor. Akkor látta, hogy sok gyermek egyedül tölti a szentestét, mert a szüleiknek nem volt pénzük arra, hogy hazavigyék őket, vagy bemenjenek hozzájuk vidékről.

Az akció pár nap alatt számos követőre talált, a taxisok mellett magánemberek is felajánlották segítségüket, ki ingyenfuvarral, ki más módon, például gyermekülés vagy autó kölcsönadásával segíti a jó szándékú sofőröket, akadnak külföldi adományozók is.

A Taxisok a gyerekekért címet viselő Facebook-csoportban sorra érkeznek a felajánlások, megyénkből eddig két békéscsabai magánszemély ajánlkozott fuvarokkal - és valószínűleg nem ők lesznek az egyedüliek.