Játékok, könyvek, édesség – Néhány a cipősdobozokba rejtett adományok közül. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány (DBMTKA) önkéntesei mögött és előtt is mozgalmas napok állnak, a hétvégén már sok dél-békési gyermek megkapta az ajándékát.
Gádoroson és Nagyszénáson is nagy örömmel vették át a hétvégén az ajándékokat, volt, ahol a gyerekek a jó szó mellett énekkel fogadták az alapítvány ajándékkal érkező önkéntesét. Az elmúlt években már több karitatív kezdeményezést valósított meg a DBMTKA Dél-Békésben, ott segítettek, ahol a legnagyobb szükség volt rá, és erre törekednek az év legszebb időszakához, karácsonyhoz közeledve is. Összefogva magánszemélyekkel, vállalkozókkal, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal Doboznyi szeretet karácsonyra címmel hirdettek cipősdoboz akciót, adományokat és ajánlásokat is várva, hogy a legjobb helyre kerüljön a segítség.

Sokan döntöttek úgy az idei esztendőben, hogy támogatóként a karitatív kezdeményezés mellé állnak, a gyerekeknek a cipősdobozokban játékok, édesség, könyvek jutnak el, a családokat tartós élelmiszerekkel, ruhaneművel is segítik a felajánlók és az alapítvány jóvoltából. 

A cipősdobozok – a beérkezett ajánlásoknak megfelelően – személyre szabottak, mindenki korának, szükségének megfelelő ajándékot talál bennük. Az alapítvány kiemeli, az adventi időszakban az összefogásnak, összetartásnak különös súlya van, ezért is hirdették meg: tegyünk közösen a Dél-Békésben élőkért.

Ahogyan arról már hírt adtunk, székesfehérvári és budapesti diákok is gyűjtöttek és adakoztak, a Kodolányi János Főiskola is csatlakozott a Doboznyi szeretet karácsonyra karitatív felhíváshoz. Gondosan becsomagolt, játékokat, plüssöket, könyveket és édességet rejtő cipősdobozok érkeztek a napokban Dél-Békésbe, és jutnak el a segítségre szoruló gyermekekhez.