Tíz telefont vitt el közel 800 ezer forint értékben egy férfi egy békéscsabai középiskolából még decemberben. Az ügy további részleteiről most a Zsaru Magazin számolt be.
Rendőrt hívtak december 2-án egy békéscsabai középiskolához. 12 órakor lett vége egy testnevelésórának, ami után a diákok jelezték, hogy az öltözőt végiglopta valaki. Hamis vagy lopott kulccsal, roncsolás nélkül jutott be a lány- és a fiúöltözőbe. Az akkor még ismeretlen tolvaj 13 diákot lopott meg, 10 telefont vitt el közel 800 ezer forint értékben. 77 ezer forint készpénzt és egy 3 gramm súlyú aranyláncot is ellopott - írta a Zsaru Magazin az ügy részleteiről.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei ellenőrizték az iskola és a környék biztonsági, valamint térfigyelő kameráinak felvételeit. Közben egy tanár szólt a rendőröknek, az egyik diák ellopott mobiljának GPS-e szerint 13 óra 5 perckor a telefon a békéscsabai vasútállomásról adott jeleket.

– A járőrök az iskolából a vasútállomásra mentek, ahol észre is vettek egy férfit, akinek testalkata, öltözete megegyezett az iskola környékének kamerái által felvett idegenével – mondta Vargáné Szombati Andrea őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

– Igazoltatták, mire egy szegedi férfi lakcímkártyáját vette elő. A járőrök kérték, mutassa meg zsebei és táskája tartalmát. A salgótarjáni Ny. István  ekkor már tudta, rajtavesztett, nála volt az iskolából eltűnt összes telefon, pénz, ékszer. Ráadásul kiderült, a Kecskeméti és a Szerencsi Rendőrkapitányság is körözte hasonló „iskolalátogatá­sok” miatt. A járőrök elfogták, a nála megtalált, lefoglalt értéktárgyakat és pénzt a nyomozók még aznap délután visszaadták a diákoknak.

Kiderült, a férfi két nappal korábban már járt Békéscsabán, sikerült besurrannia az iskolába, de akkor csak a tornatermi öltözők kulcsait csente el. Annyira magabiztos volt, hogy egy helyi vállalkozásnál lemásoltatta a kulcsokat, majd az eredeti példányokkal visszament a középiskolába, és visszaakasztotta azokat a helyükre.

A szóvivő hozzátette: korábban két iskolában is voltak ilyen lopások, a gyanú szerint ezeket is Ny. István követhette el.

Forrás