Sebességkorlátozás a 44-es főúton Békéscsaba és Gyula között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy a 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti 2×2 sávos szakaszán az eddig érvényben lévő 110 km/órás sebességhatárt átmeneti jelleggel 90 km/órára csökkentik.
Az elmúlt időszak csapadékos és hideg időjárása, valamint az olvadási-fagyási ciklusok gyakori váltakozásának hatására a 44-es főút ezen szakaszán jelentős burkolathibák jelentek meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei folyamatosan végeztek és végeznek javítási munkákat ezen a szakaszon, egyelőre hidegaszfalt felhasználásával, de az ilyen forgalmú utaknál ez csak ideiglenes megoldást jelent.

A melegaszfalt keverő telepek újranyitását követően, száraz és megfelelő időjárási körülmények mellett kezdhetik el a tartósabb javítási munkákat a közútkezelő munkatársai.Ezen munkálatok elindításáig a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti 2×2 sávos szakaszán várhatóan május végéig a KRESZ által közutakra meghatározott 90 km/órás sebességhatár lesz érvényben az eddigi 110 km/óra helyett.

Azokon a szakaszokon, amelyeken jelenleg is a 90 km/óra sebességnél kisebb korlátozás van érvényben, ott a sebességhatár nem változik. A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések