A Békéscsabai Járási Ügyészség testi sértés, magánlaksértés és rongálás elkövetése miatt kezdeményezte egy 42 éves kevermesi férfi és 28 éves unokaöccsének a letartóztatását, akik április 2-án éjjel durván bántalmazták az idősebb férfi volt élettársát és annak új barátját.

Az idősebb férfi egy éve szakította meg az élettársi viszonyt az ügy egyik sértettjével, aki ezután új párkapcsolatot létesített, ami az elkövető tudomására jutott. A férfi és unokaöccse április 2-án, hajnali fél 1 körül erőszakkal behatolt a volt élettárs békéscsabai lakásába, ahol annak jelenlegi barátja is ott aludt. 

A felriadó férfit a terheltek testszerte ütlegelni, rugdosni kezdték, majd a segítségére siető nővel is hasonlóan bántak. A bántalmazás során az elkövetők magukhoz vették a kitört bejárati ajtó üvegének egy-egy darabját, majd azokkal felsőtestükön, karjaikon és fejükön is megvágták a két sértettet. 

A bántalmazás következtében a sértett férfinak 8 napon túl gyógyuló, míg a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, utóbbi esetben azonban fennállt az ennél súlyosabb sérülés bekövetkezésének a lehetősége is. Miután a két férfi a lakásból távozott, a sértettek utcán parkoló autóinak a szélvédőit betörték, amivel 96 ezer és 71 ezer forint kárt okoztak.

A két férfi cselekménye társtettesként elkövetett magánlaksértés, súlyos testi sértés és rongálás megállapítására alkalmas, a kiszabható büntetés a halmazati szabályok alapján 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedhet.

A férfiak letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert az elkövetés után megszöktek, őket elfogatóparancs alapján 2020. április 20-án kerítette kézre a nyomozó hatóság. Ezen túlmenően megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon a tanúkat befolyásolnák, megfélemlítenék, továbbá az idősebb férfi esetében fennáll annak is a veszélye, hogy a sértettek sérelmére újabb, hasonló bűncselekményt követne el.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a két férfi letartóztatását elrendelte.