A csabai fiú ellökte mozgáskorlátozott apját és arcon ütötte

Több garázdaság adott munkát a Békés megyei ügyészi szerveknek az elmúlt napokban.

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint két évvel ezelőtt, egy összeszólalkozás után ellökte 73 éves, mozgásában korlátozott édesapját, majd többször kézzel arcon ütötte az a 34 éves békéscsabai férfi, aki ellen az ügyészség – a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – súlyos testi sértés miatt most emelt vádat.

A Békéscsabai Járási Ügyészség előbb három hónapra felfüggesztette az eljárást, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Mivel a közvetítői eljárás eredményes volt, a vádhatóság az eljárás folytatását rendelte el, és vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével pénzbüntetésre ítélje.

Garázdaság miatt emelt vádat a járási ügyészség – és közérdekű munka kiszabását indítványozta – egy 20 éves kisherendi férfival szemben, aki április 27-én Békéscsabán, a Ligeti soron ittas állapotban ököllel megütött és fojtogatott egy, a társaságában tartózkodó férfit – közölte a megyei főügyészség.

Garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat a járási ügyészség egy békési testvérpár, egy 35 és egy 44 éves férfi ellen, akik tavaly októberben, a hajnali órákban Békéscsabán, az egyik Szent István téri szórakozóhely előtt provokáltak egy másik vendéget. Előbb lökdösni, majd ütlegelni kezdték – ismertették az ügyészségen.

A terheltek azt követően sem hagyták abba a bántalmazást, hogy a sértett a földre került: több alkalommal testszerte megütötték és megrúgták. Az erőszakos, kirívóan közösségellenes magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A vádhatóság mindkét férfi esetében felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta – olvasható a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatójában.

Garázdaság, rongálás, valamint lopás miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 34 éves békési nővel szemben, a vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta – közölte a megyei főügyészség.

A nő tavaly szeptember 14-én egy kocsival Békéscsabán közlekedett, amikor a Berényi út és a Dessewffy utca kereszteződésében egy vitás közlekedési szituációba keveredett. Ennek során a nő kiszállt az autójából, odament a másik autóhoz. Előbb kiabált, majd több alkalommal beleütött és belerúgott a másik járgányba, ami miatt kitört annak egyik ajtaján az üveg, egy másik ajtaja pedig behorpadt. A helyreállítás költsége 155 ezer forintra rúgott.

Ugyancsak tavaly, novemberben egy férfi az egyik békéscsabai autómosóban a kezelőpanel tetején hagyta a pénztárcáját, benne 13 ezer forinttal, személyes iratokkal és bankkártyákkal. A nő észrevette a pénztárcát, levette, megnézte, mi van benne, majd betette az autójába és elhajtott a helyszínről. Később a rendőrök a pénztárcát, a benne lévő iratokat és a készpénzt lefoglalták a nőtől és visszaadták a sértett részére, így az okozott kár megtérült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések