Kézilabda: Már csak egy játékos hiányzik az OFKSE keretéből

Három hiányzóval kezdte meg a felkészülést a szeptemberben kezdődő bajnoki idényre az Orosházi FKSE-LINAMAR felnőtt csapata. A török kapus, Yunus Özmusul és a fehérorosz beálló, Aleksej Ushal már csatlakozott a kerethez, az orosz jobbátlövő Aleksej Peskov pedig jövő héten érkezik Orosházára.

Nem könnyítette meg a külföldi játékosokat is foglalkoztató sportklubok életét a koronavírus és a vele kapcsolatban hozott intézkedések. Emiatt az OFKSE NB I-es kézilabda csapata nem számolhatott a felkészülés megkezdésekor Yunus Ösmusul kapusra, a fehérorosz beálló Aleksej Ushalra és az orosz balkezes lövőre, Aleksej Peskovra. Az országok közötti közlekedést nagyon megnehezítette a különböző államok által hozott intézkedések sora.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Ösmusul kapus már részt vehetett a szombati csapatösszetartáson - írja a klub hivatalos oldala. Megérkezett Orosházára Fehéroroszországból Alekszej Ushal is, ő azonban még néhány napig karanténban kénytelen tartózkodni. Peskov érkezését jövő hétre várják a klubnál és vele lesz teljes a keret. A csapat boszniai légiósa, Aldin Sakic már három hete megérkezett.

– Az eddig eltelt időben ismerkedtem a várossal a csapattársakkal. Mindenki szertettel fogadott, eddig nagyon jól érzem magam. Orosháza nagyon szép város. Nincsenek nagy távolságok, minden közel van. Az alapozás kezdete mindig nehezebb, de szorgalmasan dolgozunk, hogy jól fel tudjunk készülni a szezonra. A magyar egy nagyon erős bajnokság, mindent bele kell adnunk. Kicsit nehezíti a dolgomat a magyar nyelv. Szabadidőmben tanulok magyarul, de a nyelv nagyon nehéz – számolt be első benyomásairól a fiatal balátlövő,.

A klubvezetés abban bízik, hogy az utolsó hiányzó is megérkezik napokon belül és a csapat munkáját nem hátráltatja majd sérülés. A szurkolók felkészülési mérkőzéseken is láthatják majd a csapatot, melyek közül 24-én pénteken a Dabas, rá egy hétre pedig a Cegléd ellenit láthatják az Eötvös-csarnokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések