Kifeszített mérőkábel sodort el egy gyalogost

Egy úton átfeszített kábel akadt fel egy személygépkocsira még tavaly novemberben Battonyán. Az autó meghúzta, megfeszítette a kábelt, ami így elsodort egy gyalogost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Súlyosan megsérült egy gyalogos 2019. november 13-án Battonyán, a Somogyi utcában. Az utcában egy cég munkálatokat végzett és egy mérőkábelt áthúztak az úttesten. Nem rögzítették megfelelően, így a vezeték felakadt egy személygépkocsi aljára. Amikor az autó meghúzta, megfeszítette, a kábel elsodort egy kerékpárja mellett álló gyalogost. A férfi súlyosan megsérült.

A munkálatokat végzőket irányító, felügyelő férfi ellen a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított. A biharnagybajomi férfi elismerte, hogy nagy területen dolgoztak, és nem tudta minden munkás tevékenységét ellenőrizni. Így fordulhatott elő, hogy szabálytalanság történt.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések