Magánlaksértés és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetett előéletű gyulai férfi ellen.

A férfit az ügyészség még 2019 augusztusában megrovásban részesítette, mert volt élettársát zaklatta, a férfi azonban ennek hatására sem hagyott fel a bűncselekménnyel.

A férfi és a sértett nő évekig élettársak voltak, azonban a bűncselekmények elkövetését megelőzően mintegy 6 évvel élettársi kapcsolatuk megszakadt.

    A szakítás tényét a férfi nem tudta elfogadni, azt követően is évekig számtalan alkalommal, rendszeresen telefonon és személyesen zaklatta őt, az akarata ellenére igyekezett vele kapcsolatba lépni.


2019 őszén több alkalommal is előfordult, hogy ittas állapotban megjelent a sértett lakóházánál. Volt, hogy bemászott a kerítésen az udvarra, odament a bejárati ajtóhoz és hangosan kiabálva, káromkodva dörömbölni kezdett, és a sértett felszólítására sem távozott, ezért ki kellett hívni a rendőrséget rá.

Egy másik alkalommal megvárta a nőt a ház előtt, és amikor az éppen be akarta csukni maga mögött a bejárati ajtót, a férfi hirtelen odament, és a nő engedélye nélkül bement a lakásba.

    A házban trágár szavakat használva üvöltözött, a kezében lévő sörös üveggel hadonászott, valamint rugdosni kezdte a bejárati ajtót, és csak akkor távozott, amikor a sértett megfenyegette, hogy kihívja a rendőröket.