Tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat az orosházi ügyészség nemrég és vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt egy 37 esztendős, büntetlen előéletű kardosi nővel szemben.


A szóban forgó nő és a sértett férfi élettársi kapcsolatából két kislány született, akiket a kapcsolat megszakadása után ténylegesen az édesapjuk nevelt és gondozott.

A nő hosszú éveken keresztül nem tett eleget a most 13 és 15 esztendős gyermekek után fizetendő, gyermekenként havi 20 ezer forint összegű tartásdíjfizetési kötelezettségének, holott rendelkezett munkaviszonnyal, de a munkáltatói felé ezt a kötelezettségét nem jelentette be. A hatóság tudomása szerint a nő tavaly január óta Németországban él, és csomagkiszállítóként havi ezerötszáz eurót keres, de ebből az összegből is csak részlegesen tesz eleget fizetési kötelezettségének.

Az ügyészségen elmondták, a büntetőjogilag értékelhető időszakban, 2017 augusztusától kezdődően már több mint 1,2 millió forintnyi hátraléka keletkezett.