A hatóság félrevezetése miatt emelt vádat és közérdekű munka kiszabására tett indítványt a Battonyai Járási Ügyészség egy 40 éves, büntetlen előéletű nagykamarási férfival szemben.


A férfi tavaly június 22-én hajnali 2 óra előtt nem sokkal telefonált a megyei rendőr-főkapitányságra, majd a bejelentés alapján a helyszínre érkező mezőkovácsházi rendőrnek valótlan tartalmú bejelentést tett.

E szerint egy ismeretlen személy nem sokkal korábban a nagykamarási lakóházába a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül bement, és a konyhából eltulajdonította a fekete színű övtáskáját a benne lévő 900 ezer forintnyi készpénzzel.

A hatóság a valótlan bejelentés alapján nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyomozást rendelt el, de a férfi még a feljelentés megtételének napján bevallotta, valótlan bejelentést tett. Nem loptak el tőle semmit, csak azért telefonált a rendőrségre, mert nehéz anyagi helyzetbe került, többeknek tartozott, és azt hitte, egy ilyen bejelentésre hivatkozva haladékot kap tartozásai rendezésére.